Consultație Gastroenterologie GRATUIT prin CASMB

Gastroenterologie

Prima dumneavoastră consultație la gastroenterologie: La ce să vă așteptați?

Gastroenterologii sunt interniști sau medici cu pregătire în medicina internă, specializați în probleme legate de tractul digestiv.

Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni de care se ocupă cabinetul de gastroenterologie sunt diareea, constipația, refluxul gastroesofagian (GERD) și ulcerele.

Puteți lua în considerare consultarea unui gastroenterolog dacă aveți simptome care privesc orice structură a sistemului digestiv dintre esofag și rect.

La primul consult, vă puteți aștepta ca medicul să vă pună întrebări referitoare la simptomele dumneavoastră.

Este posibil să urmeze un examen fizic și teste specializate.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți, haideți să discutam despre ceea ce vă puteți aștepta de la prima vizită in clinica Puls Medica Stefan Cel Mare din București.

Gastroenterologie – Prezentare generală

Medicul dumneavoastră de familie vă poate trimite la un gastroenterolog pentru o evaluare suplimentară a afecțiunii dumneavoastră.

În cadrul clinicii Puls Medica, aveți posibilitatea să vă consultați la medicul specialist, doctor Marin Claudia.

Prima programare va dura între 30 de minute și o oră. În timpul primei vizite la gastroenterolog, acesta vă va întreba despre istoricul de sănătate personal și familial, despre simptome, tratamentele anterioare și medicamente.

Pentru a profita la maximum de prima dumneavoastră programare, asigurați-vă că aduceți toate documentele sau notițele necesare despre istoricul dumneavoastră de sănătate.

De asemenea, pregătiți întrebările pe care doriți să i le adresați gastroenterologului și nu uitați să vă luați notițe.

Gastroenterologie – Întrebări la care să vă așteptați de la gastroenterologul dumneavoastră

Așteptați-vă ca gastroenterologul dvs. să vă pună întrebări detaliate despre starea dvs. de sănătate.

Pentru ca acesta să vă ofere un diagnostic precis și să vă prescrie tratamentul adecvat, este vital să le răspundeți cât mai corect.

De asemenea, este util dacă v-ați notat simptomele și orice medicamente fără prescripție medicală pe care le luați.

Iată câteva dintre întrebările pe care le poate pune medicul dumneavoastră:

  • Care sunt simptomele (durere, balonare, arsuri la stomac, sângerări) pe care le resimțiți?
  • Ce declanșează simptomele?
  • Când încep simptomele? Când se ameliorează sau se agravează?
  • Unde simțiți simptomele?
  • Care este intensitatea durerii?
  • Cât de des și pentru cât timp simțiți semnele și simptomele?
  • Durerea se deplasează sau își schimbă locația?
  • Aveți antecedente familiale de boli digestive sau probleme de sănătate conexe?
  • Aveți antecedente de boli sau intervenții chirurgicale gastrointestinale?

Gastroenterologie – Examenul fizic

După finalizarea discuției despre istoricul medical, gastroenterologul va efectua un examen fizic, care include:

  • Observarea zonei burții dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă va verifica abdomenul pentru semne care pot indica anomalii, cum ar fi mase vizibile sau cicatrici chirurgicale cu umflături.
  • Auscultația sunetelor intestinale. Gastroenterologul va asculta fiecare cadran abdominal pentru a depista sunete intestinale sau vânătăi (sunete vasculare legate de un flux sanguin turbulent). Medicul va nota durata, înălțimea și intensitatea sunetelor.
  • Palparea celor patru cadrane din zona abdomenului. Aceasta se face pentru a pipăi în jur pentru a căuta mase sau sensibilitate. Vi se poate cere să respirați adânc sau să tușiți, sau să explicați dacă palparea provoacă durere.
  • Examenul rectal. Gastroenterologul dumneavoastră va pipăi pentru umflături, mase, semne de inflamație și tonus muscular.

Teste suplimentare de diagnosticare

Medicul vă poate cere să vă supuneți unor teste suplimentare după un examen fizic pentru a exclude alte afecțiuni posibile.

Aceste teste pot include:

  • Radiografie
  • Examen de sânge sau de scaun
  • Înghițire sau clismă cu bariu
    • Pentru acest test, va trebui să înghițiți lichid de bariu și să faceți o radiografie pentru a evidenția diferite părți ale sistemului digestiv.

În funcție de faptul dacă aveți nevoie de teste suplimentare, medicul va programa o vizită de control pentru a discuta cu dumneavoastră rezultatele și un posibil plan de tratament.

Cabinet Gastroenterologie de top în București

Vizita la un gastroenterolog pentru prima dată poate fi stresantă pentru unii. Trebuie să vă pregătiți pentru aceasta pentru a profita la maximum.

La clinica Puls Medica, suntem dedicați să oferim îngrijirea rentabilă, personalizată și de înaltă calitate. Pentru confortul dumneavoastră, puteți vizita clinica Puls Medica Stefan cel Mare în București.

Pentru a beneficia de consultații gratuit prin CASMB sunt necesare următoarele documente:

  • Bilet de trimitere (formular utilizat in sistemul asigurărilor de sănătate) de la medicul de familie sau de la altă specialitate
  • Dovada faptului că sunteți persoana asigurată sau coasigurată (card național de asigurări de sănătate sau adeverința de asigurat)
Solicitați o programare online folosind opțiune chat INFO & PROGRAMRE sau contactați recepția noastră prietenoasă la numărul de telefon +021.9290 pentru a vă programa chiar astăzi la un specialist gastroenterolog.
Îți recomandăm să citești și articolul Boala de reflux gastroesofagian – BRGE

Pe curând,

Echipa PulsMedica

Această postare are 2 comentarii

Lasă un răspuns