Tulburări de Somn
Un somn tulburat, insuficient, poate avea efecte negative asupra performanțelor la locul de muncă, asupra stării de spirit, dar și mai grav, asupra modului în care ne comportăm în trafic și chiar asupra stării de sănătate generală.
Aceste tulburări de somn, duce la lipsa acestuia, care la rândul său poate conduce la pierderi de memorie, fluctuații ale greutății corporale, afecțiuni cardiovasculare, de exemplu creșterea tensiunii arteriale și chiar scăderea imunității.
Tulburări de Somn: iată câteva sugestii pentru un somn liniștit, din partea specialiștilor PULS Medica.
- Este important să respectați orarul de somn, adică să vă culcați și să vă treziți aproximativ la aceeași oră.
- Chiar dacă dormiți șapte-opt ore, dacă programul dvs. variază, este posibil să vă simțiți obosiți.
- Camera în care dormiți să fie bine aerisită, cu o temperatură optimă de 18-20 de grade pentru adulți. Stingeți toate luminile, chiar și pe cele ale ceasurilor electronice, și asigurați-vă că este liniște.
- A lăsa televizorul deschis în timpul nopții poate fi un factor perturbator al somnului
- Nu consumați alcool sau cafea înainte de culcare. Deși pare să vă relaxeze, alcoolul afectează calitatea somnului, vă treziți des și petreceți mai puțin timp în somn de tip REM (cu mișcări rapide oculare)
- Cofeina, pe de altă parte, stimulează producția de adrenalină și împiedică secreția altor substanțe asociate somnului, ținându-vă vigilenți ore bune după ce ați intrat în pat
- Evitați mesele târzii și consistente, care solicită organismul pentru realizarea digestiei. Acest obicei poate conduce la instalarea bolii de reflux gastroesofagian, vă puteți trezi cu gust acid în gură, cu arsuri in piept, în spatele sternului și chiar cu reflex de tuse
- Faceți o baie caldă înainte de culcare, pentru a fi relaxați și curați
- Alegeți o carte pe care să o citiți în pat, înainte de culcare, în loc să vă uitați la televizor, in telefon sau pe tabletă
Dacă respectați toate aceste reguli, dar aveți, totuși, tulburări de somn, adresați-vă medicului psihiatru sau pneumologului pentru investigații suplimentare.
Pentru programări, telefonați la 021.9290
Informațiile prezentate în acest articol nu ar trebui în niciun caz să înlocuiască consultarea unui medic specialist. Sfaturile medicale din acest articol au doar scop informativ.
Pingback: Ce trebuie să știm despre durerea din piept? - PulsMedica
Pingback: Afla cauzele digestive ale durerii toracice! - PulsMedica
Pingback: Sistemul Imunitar: Stimularea In Sezonul Rece! - PulsMedica