Ai nevoie de un urolog? Disfuncție erectilă sau prostată mărită?

urolog

De ce toți bărbații ar trebui să meargă să consulte un urolog?

Cum decurge un consult urologic?

În calitate de experți medicali în domeniul tractului urinar, urologia este un subiect de specialitate pentru care nu toată lumea va avea nevoie de sfaturi sau tratament în viață.

Dar dacă sunteți un bărbat de peste 40 de ani, ar trebui să aveți cu siguranță rezervat cel puțin un consult la urolog în viitorul apropiat.

Făcând acest lucru nu numai că îți poate îmbunătăți sănătatea atunci când ai nevoie de un tratament specific, dar vorbind cu un urolog poate avea adesea un impact pozitiv asupra calității generale a vieții tale, de multe ori înainte de a-ți da seama că aceasta a luat o întorsătură negativă.

De ce ați consulta un urolog?

O consultație la un urolog este o idee excelentă dacă suferiți de orice problemă care vă provoacă durere, disconfort sau stres atunci când mergeți sau aveți nevoie să mergeți la toaletă.

Aceasta ar putea fi o nevoie frecventă de a merge la toaletă, dureri în timpul urinării sau în zona pelviană sau inghinală în general, dificultăți în a începe urinarea (sau dificultăți în menținerea urinării odată ce ați început să mergeți), sânge în urină sau anxietate generală, confuzie sau preocupări legate de sănătatea generală a vezicii urinare, a rinichilor și, la bărbați, a prostatei.

În cazul bărbaților, urologul este, de asemenea, consultul de specialitate la care trebuie să vă adresați dacă vă confruntați cu un apetit sexual mai scăzut decât cel dorit.

Sau dacă întâmpinați dificultăți în începerea sau menținerea unei erecții, sau ați observat un aspect sau o senzație neobișnuită a penisului sau testiculelor, sau sunteți îngrijorat sau doriți să fiți testat pentru infertilitate.

Deși urologii sunt pregătiți să trateze bărbați, femei și copii deopotrivă, deoarece problemele tractului urinar pot apărea indiferent de vârstă sau sex, este mai probabil ca bărbații să aibă nevoie de sfatul specialistului urolog, mai degrabă decât de un medic generalist sau de un medic de familie.

Acest lucru este cu atât mai adevărat pentru bărbații de peste 40 de ani care, în mod ideal, ar trebui să efectueze controale regulate la urologul lor pentru a evita problemele urologice care devin semnificativ mai frecvente la bărbați pe măsură ce îmbătrânesc.

La clinica Puls Medica din București, Stefan cel Mare, cabinetul de urologie este prezidat de medicul specialist doctor Madani Hassan.

Acesta este specializat în îngrijirea urologică a bărbaților, în special în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea acestora în ceea ce privește disfuncția erectilă și hiperplazia benignă de prostată (prostata mărită).

Pentru că problemele de prostată sunt atât de frecvente la bărbați, mai ales după ce împlinești 40 de ani.

Este recomandat ca, odată ce ating această vârstă de referință, toți bărbații să fie consultați de un urolog în mod regulat, chiar dacă nu se confruntă cu niciun simptom.

La Puls Medica sănătatea fizică, mentală și emoțională generală a pacienților este pe primul plan în tot ceea ce facem, ceea ce face ca discuția cu experții urologi să fie total lipsită de stres, indiferent de simptomele cu care vă confruntați.

Experții urologi Puls Medica folosesc numai teste de diagnostic și tratamente non-invazive sau minim-invazive.

Uneori, însă, simptomele pot apărea treptat încât pot fi ușor ignorate și uitate, scăzându-vă calitatea vieții sau punându-vă în pericol sănătatea fără să vă dați seama.

La ce vă puteți aștepta la un consult de urologie?

Departament specializat de urologie din cadrul cilicii Puls Medica oferă o modalitate ușoară și accesibilă de a vorbi cu un urolog specializat în sănătatea bărbaților, în special a celor care suferă sau riscă să dezvolte disfuncție erectilă sau prostată mărită.

Atunci când vizitați clinica noastră, vă puteți aștepta să fiți întâmpinat cu căldură, să fiți tratat cu amabilitate și corectitudine și să plecați cu toate întrebările, dar și preocupările dvs. clarificate.

În funcție de simptomele dumneavoastră, de nivelul de durere, de istoricul medical și de circumstanțele personale, urologul vă poate sugera mai multe opțiuni în timpul consultațiilor inițiale sau de urmărire pentru a diagnostica sau trata orice problemă cu care vă confruntați.

 • Toate consultațiile de urologie vor începe cu un chestionar medical amănunțit pentru a înțelege mai bine simptomele dumneavoastră, stilul de viață și nevoile dumneavoastră de sănătate și bunăstare.
 • Pregătiți-vă să discutați despre orice probleme de control al vezicii urinare cu care vă confruntați, despre orice schimbări nedorite ale vieții sexuale cu care vă confruntați.
 • Despre programul dvs. zilnic tipic de muncă, joacă, stres și dietă și despre istoricul medical al dvs. și al familiei dvs.
 • O consultație urologică va include aproape întotdeauna și solicitarea unei probe de urină, așa că încercați să vă programați dacă este posibil la o oră din zi în care știți că probabil veți avea nevoie să mergeți și să ajungeți cu vezica plină.
 • Bărbații care se confruntă cu probleme de prostată se pot aștepta, de asemenea, ca urologul lor să efectueze un examen fizic (rectal), care de obicei nu durează mai mult de 30 de secunde.
 • De asemenea, urologul poate solicita analize de sânge pentru a vă verifica nivelul hormonal sau pentru a exclude anumite boli sau cancerul ca fiind cauza problemelor dumneavoastră de prostată,
 • Se pot efectua ecografii sau tomografii computerizate pentru a vedea și măsura arterele pelviene sau peniene
 • Se poate efectua un test de provocare pentru a măsura fluxul sanguin în timpul erecției.
 • Stați liniștit, niciunul dintre testele efectuate în clinica Puls Medica nu este invaziv, ceea ce înseamnă că, cu excepția unui disconfort minor cauzat de un ac foarte mic, nu ar trebui să vă așteptați la nicio durere în timpul sau după vizita dumneavoastră.
 • În cazul în care medicul dumneavoastră consideră că este necesar, tratamentul pentru problemele de prostată se poate axa pe modificări ale stilului de viață și ale dietei, pe modificări ale medicamentelor sau ale medicației sau pur și simplu pe o atitudine de așteptare, oricare și toate acestea depinzând de nivelul dumneavoastră de sănătate și de dorințele dumneavoastră. 
 • Până la 75% dintre pacienții cu disfuncție erectilă se confruntă cu aceasta din cauza unei afecțiuni vasculare tratabile, iar 90% dintre bărbații de peste 70 de ani au o prostată mărită cu simptome persistente care le afectează viața de zi cu zi, astfel încât pentru cei cu afecțiuni vasculare semnificative

Clinica Puls Medica din București, Stefan cel Mare, prin departamentul specializat de urologie oferă mai multe opțiuni de tratament non-invaziv.

Asta înseamnă că vă puteți aștepta la un tratament al disfuncției erectile sau al prostatei mărite fără tăieturi și fără cicatrice, ceea ce elimină practic orice durere la care v-ați aștepta în urma tratamentului, reduce semnificativ efectele secundare și scade dramatic timpul de recuperare.

Pe scurt, prin departamentul de urologie Puls Medica, recuperarea sănătății și a stării de bine este mai rapidă, mai ușoară și mai blândă decât ați crede că este posibil..

Cabinet Urologie Clinica Puls Medica Stefan cel Mare

Departamentul de urologie din cardul clinicii Puls Medica este formată dintr-o echipă multidisciplinară de specialiști în urologie și chirurgie vasculară cu pregătire și certificare internațională, cu zeci de ani de educație și experiență.

La Puls Medica, toate evaluările urologice pre-intervenționale și monitorizările post-intervenționale sunt efectuate de către doctorul Madani Hassan.

Dr. Madani Hassan este recunoscut pentru activitatea sa remarcabilă în domeniul urologiei, în timp ce intervențiile non-invazive pentru disfuncția erectilă și hiperplazia benignă de prostată (prostata mărită) sunt efectuate de către experții endovasculari din cadrul personalului nostru, folosind doar cea mai nouă și mai bună tehnologie.

Programare online consult de urologie gratuit

Dacă sunteți un bărbat de peste 40 de ani, locuiți în București și vă confruntați cu simptome sau pur și simplu doriți să fiți la curent cu starea de sănătate a prostatei, vă recomandam un consult urologic. gratuit prin casa de asigurări în limita plafonului lunar alocat.

Programarea unei consultații inițiale cu un specialist este întotdeauna cea mai bună modalitate de a vă asigura că sănătatea și bunăstarea dvs. nu sunt în pericol.

Solicitați o programare online sau contactați recepția noastră prietenoasă la numărul de telefon +021.9290 pentru a vă programa chiar astăzi la un specialist în urologie.

Informațiile prezentate în acest articol nu ar trebui în niciun caz să înlocuiască consultarea unui medic specialist. Sfaturile medicale din acest articol au doar scop informativ.

Îți recomandăm să citești și articolul Pietre la rinichi. Cum apar, cum le identificăm și când trebuie să mergem la medic?

Pe curând,

Echipa PulsMedica

Lasă un răspuns