Sistemul Imunitar: Stimularea In Sezonul Rece!

Sistemul Imunitar

Sistemul Imunitar

Pe măsură ce temperaturile scad și zilele devin mai scurte, sezonul rece poate deveni un stimulator de infecții respiratorii, virusuri ce pot provoca diferite forme de răceală sau chiar gripă, mai ales dacă sistemul imunitar este slăbit!

Vestea bună?

Există câteva măsuri simple de prevenire pe care le puteți lua pentru a vă stimula sistemul imunitar, pentru a vă feri de boli și pentru a rămâne sănătoși – chiar și în cele mai reci luni ale anului.

Spălați-vă bine pe mâini

Obișnuiți să vă spălați pe mâini de fiecare dată când veniți acasă sau folosiți baia, precum și înainte și după fiecare masă.

Folosiți apă caldă și săpun și frecați-vă mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Încercați să nu vă atingeți fața atunci când sunteți afară.

Purtați o mască dacă utilizați frecvent transportul public

In acest moment, purtarea unei măști și respectarea directivelor de distanțare socială reprezintă cea mai bună protecție atât împotriva COVID-19

Aceste măsuri de precauție pot ajuta, de asemenea, la protecția împotriva răcelii comune și a gripei sezoniere.

Faceți-vă vaccinul anual împotriva gripei

Cu peste 40.000 de decese cauzate de gripă în fiecare an, vaccinarea antigripală este o măsură de protecție excelentă

În această perioadă a anului, nu circulă doar COVID-19, ci și multe alte virusuri, cum ar fi gripa sau rinovirusul. Ultimul lucru pe care îl doriți este să aveți două concomitent, ceea ce vă dublează riscul de complicații.

Complicații severe ale gripei pot apărea și în cazul celor care suferă de boli cardiace sau pulmonare, diabet sau sarcină, precum și al persoanelor de peste 65 de ani.

Este important să vă faceți un nou vaccin antigripal în fiecare an, astfel încât sistemul imunitar să fie adaptat la cele mai recente tulpini.

Dormiți suficient

Să te odihnești suficient este esențial pentru a-ți menține sistemul imunitar puternic și sănătos, deoarece corpul tău se regenerează atunci când dormi.

Țintiți pentru cel puțin șapte până la opt ore de somn pe noapte și urmați o bună igienă a somnului, inclusiv păstrarea dispozitivelor care emit lumină albastră în afara dormitorului.

Hidratați-vă corect!

Apa îndeplinește două funcții importante în corp: transportă oxigenul către celule și îndepărtează bacteriile și toxinele care cauzează infecții.

Păstrați-vă corpul bine hidratat consumând zilnic 8-10 pahare de apă. În acest timp, încercați să vă limitați consumul de alcool și evitați fumatul, deoarece ambele activități vă pot deshidrata organismul.

Fiți activi

Încercați să faceți cel puțin 30 de minute pe zi de exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos, drumeții sau yoga.

Prin stimularea fluxului sanguin, exercițiile fizice pot ajuta la încurajarea producției de celule albe din sânge, care vă protejează organismul de boli.

Încercați o dietă echilibrată și plină de vitamine pentru ca sistemul imunitar să fie stimulat eficient

Alimentele care sunt bogate în vitamina C și antioxidanți au proprietăți de stimulare a imunității, precum și capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi care cauzează boli și inflamații în interiorul corpului dumneavoastră.

Evitați alimentele prăjite sau procesate, bogate în zahăr și grăsimi. În schimb, alegeți fructe și legume colorate, precum și super-alimente puternice precum afinele și rodiile.

„Studiile arată că echinaceea, usturoiul și ceaiul verde pot ajuta la prevenirea unei simple răceli si stimularea sistemului imunitar, dar nu vor face nimic pentru tine odată ce ai deja răceală”

Luați în considerare administrarea de suplimente după un consul medical cu medicul de specialitate.

S-a demonstrat că un consum crescut de zinc ajută la combaterea virușilor respiratori, în timp ce vitaminele C, D și B12 adăugate pot fi benefice „dacă vă simțiți rău”.

Informațiile prezentate în acest articol nu ar trebui în niciun caz să înlocuiască consultarea unui medic specialist. Sfaturile medicale din acest articol au doar scop informativ.

Pentru programări la un medic de specialitate, telefonați la 021.9290

Îți recomandăm să citești și articolul Tulburări de Somn și Insomnii: cum puteți dormi liniștit?

Pe curând,

Echipa PulsMedica

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns